Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Børnebidrag, når I går fra hinanden

Her kan I læse om, hvordan I kan forsørge jeres barn, når I går fra hinanden, bliver separeret eller skilt.

I har som forældre pligt til at forsørge jeres barn, uanset om I bor sammen eller ej. Er I gået fra hinanden eller blevet skilt, kan det for eksempel ske via et børnebidrag fra den ene til den anden.

Få overblik: børnebidrag

  • Har I fælles forældre­myndighed?
  • Har én af jer forældre­myndigheden alene?
  • Vil I have bidraget fastsat i Familieretshuset?
  • Vil I selv aftale børnebidraget?

Hvis du ikke modtager bidraget

Du kan søge om forskudsvis udbetaling af børnebidraget hos Udbetaling Danmark, hvis du ikke modtager børnebidraget fra den anden forælder til tiden.

Forskudsvis udbetaling betyder, at Udbetaling Danmark udbetaler børnebidraget til dig på forskud, hvorefter de opkræver beløbet hos den forælder, der skal betale bidraget. Det kræver dog, at bidraget er fastsat af Statsforvaltningen. Du kan højst få udbetalt normalbidraget på denne måde.

Se, hvad du kan gøre, hvis du ikke får udbetalt bidraget, og hvordan du kontakter Udbetaling Danmark på borger.dk.

Gebyr ved ændring af børnebidrag

Du skal betale et gebyr på 2.800 kroner, hvis du søger om ændring af børnebidrag hos Familieretshuset. Du skal dog ikke betale gebyret, hvis:

  • du søger om bortfald af bidraget, fordi barnet er flyttet hjem til dig
  • du søger om ændring af et aftalt børnebidrag, og Familieretshuset ikke før har behandlet en sag om dette børnebidrag

Du skal kun betale gebyret én gang, selvom du søger om ændringer af bidraget til flere fælles børn. Det samme gælder, hvis du søger om at få nedsat bidraget til flere børn, som du har med forskellige parter.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 19. august 2019.

Nyt system og nye regler

Den 1. april trådte det nye familieretlige system i kraft. Denne artikel er opdateret i forhold til, hvad vi lige nu ved om de nye regler. Vi vil løbende rette til, efterhånden som vi bliver klogere på, hvordan reglerne bliver fulgt og fortolket i praksis. Læs mere om det nye system her.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.