Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Børnetilskud til enlige forsørgere

Børnetilskud er et skattefrit beløb fra det offentlige, som du kan søge, hvis du er enlig forsørger.

Børnetilskud til enlige forsørgere består af to slags tilskud: det ordinære børnetilskud, der betales per barn, og et ekstra børnetilskud, der betales uanset, om du har ét eller flere børn på din bopæl.

Børnetilskud er uafhængigt af din indkomst og formue, men du skal være reelt enlig for at være berettiget til tilskuddet.

Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler, hvis du blandt andet:

Læs mere om børnetilskud til enlige forsøgere på borger.dk.

Søg om børnetilskud

Du søger om børnetilskud via borger.dk. Du skal søge inden udgangen af et kvartal, og du vil da få den første udbetaling i det efterfølgende kvartal.

Vær opmærksom på, at du en gang om året skal udfylde en erklæring for at bekræfte, at du fortsat er enlig. Udfylder du ikke erklæringen, vil Udbetaling Danmark stoppe udbetalingen af dit børnetilskud.

Erklæringen bliver sendt til din e-Boks, og den skal indsendes via selvbetjeningsløsningen på borger.dk.

Andre børnetilskud

Der findes flere forskellige børnetilskud, som måske er relevante for dig, for eksempel hvis du er under uddannelse eller i praktikforløb, eller hvis du har fået tvillinger eller flerlinger. Vi har også samlet det vigtigste, der er at vide om det særlige børnetilskud, som du blandt andet kan søge, hvis din faderskabssag endnu ikke er afgjort. Læs også om økonomisk tilskud til betaling af daginstitution her på siden.

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 16. december 2019.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.