Hvis I har fælles forældremyndighed, vælger I selv, hvordan I opfylder forsørgelsespligten i forbindelse med jeres barns konfirmation.
Holder den anden forælder for eksempel selv en fest for barnet i anledning af konfirmationen, eller tager forælderen barnet med på en rejse, kan Familieretshuset vurdere, at den anden forælder derved har opfyldt sin forsørgelsespligt. I så fald kan der ikke fastsættes et konfirmationsbidrag. Det kan også være tilfældet, hvis I begge indbetaler til en fælles konfirmationsopsparing, der skal dække udgifter til konfirmationen. Afhængig af den anden forælders andel af indbetalingen vil det typisk også opfylde forsørgelsespligten.
En sådan opsparing kan være sat til at blive udbetalt, når barnet fylder 14 år. Det er en god idé, at navngive opsparingen ‘konfirmationsopsparing’ eller lignende, så I undgår uenighed om, hvad opsparingen skal bruges på, og derved tvivl om, hvorvidt forsørgelsespligten er opfyldt.
Om forsørgelsespligten er opfyldt, vil være en vurdering fra sag til sag, men som udgangspunkt kan pligten ikke opfyldes ved at give barnet en stor konfirmationsgave.