Støt
Væk fra siden!
Viden og råd

Uenige om samværet, når I aldrig har boet sammen?

Statsforvaltningen kan hjælpe jer, hvis I er uenige om, hvor meget tid - altså samvær - barnet skal have med den forælder, det ikke bor med.

Selvom I ikke bor sammen, er I fælles om at være forældre til jeres barn, og I skal derfor sammen finde ud af, hvordan barnet kan få tid sammen med jer begge.

Barnet har ret til begge forældre

Samvær har ikke noget at gøre med, hvem der har forældremyndigheden. Det vil sige, at barnet også har ret til at se den forælder, som ikke bor sammen med barnet, selvom der ikke er fælles forældremyndighed. Dette gælder også, selvom I aldrig har boet sammen, eller I er gået fra hinanden før barnet blev født. Dog kan en forælder, der ikke ønsker samvær med sit barn, ikke tvinges til samvær.

Se herunder, hvordan I kan få hjælp af Statsforvaltningen, hvis I er uenige om samværet. I skal dog være opmærksomme på, at samvær først kan blive fastsat, når barnet er født, og faderskabet er fastslået.

Få hjælp hos Statsforvaltningen

  • At søge om fastsættelse af samvær hos Statsforvaltningen
  • Statsforvaltning­ens afgørelse

Fik du ikke svar på alle spørgsmål? Søg hjælp på siden Viden og råd og fordyb dig i vores flere end 100 rådgivningsartikler.

Artiklen er senest opdateret den 7. december 2018.

Få den nyeste viden

Fields marked with an * are required

Når du tilmelder dig Mødrehjælpens nyhedsbrev, tilføjer vi din email-adresse til vores nyhedsbrevsliste, så vi løbende kan sende dig nyheder. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs, hvordan i vores cookie- og privatlivspolitik.