Unikt design i Mødrehjælpens webshop

Mie Firrings farverige Mood-strik og Sara Ferreiras håndlavede keramik med knivskarpe kommentarer er populære varer i Mødrehjælpens webshop. Designerne har valgt at støtte os, så indtægten fra salget går til vores arbejde for gravide og børnefamilier.

Strik dig glad og få andre til at smile

Da covid-19 i 2020 for første gang lukkede Danmark ned, lancerede Mie Firring strikkeopskriften på en begyndervest til voksne. Ideen fik så mange til at vove sig ud i duellen med garn og pinde, at den grafiske designer siden har kunnet leve af at udvikle nye opskrifter i sit firma Spektakelstrik.

“Man kan jo strikke sig i godt humør,” påpeger Mie Firring, og man bliver også i godt humør af at kigge på hendes design til Mødrehjælpen: Sweatre, veste og huer med et moderne grafisk smiley-mønster, man kan strikke i få eller mange farver, alt efter lyst og evner. Og Mie selv er glad for samarbejdet med Mødrehjælpen: “Jeg har to børn og har selv været ung mor, og det er jo hårdt nok i sig selv. Det er bare fantastisk, at jeg via mit arbejde kan være med til at hjælpe andre.”

spetakelstrik cover
Fotograf: Louise Dybbro

Kærlig kritik fra en kreativ feminist

“Mødrehjælpen er en sindssygt vigtig organisation. Jeg er meget optaget af køn og ligestilling og sidder selv i bestyrelsen i Dansk Kvindesamfund, så det er et emne, der ligger mit hjerte meget nært.”

Ordene kommer fra Sara Ferreira, som ejer Kritisk Pynt og sælger muleposer, t-shirts og keramik med markante budskaber. De håndlavede krus og drikkedunke i Mødrehjælpens webshop er en skøn blanding af glimmer, humor og alvor med tekster som “Det vi vander vokser” og “Mor er ikke sur, mor er træt af patriarkatet”. Det sidste budskab går igen på en kunstplakat, som vi lancerede for at hylde alle mødre på mors dag.

kritisk-pynt-kopper-der-støtter-mødrehjælpen

Designerne på de sociale medier

Mie Firring og Spektakelstrik finder du her på Instagram og Facebook.

Sara Ferreira og Kritisk Pynt finder du her på Instagram og Facebook.

Få den nyeste viden