Tal med en rådgiver
Ring 33 45 86 00 inden for åbningstid. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du oplever problemer i graviditeten, forældreskabet eller familielivet.
Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning er for gravide og forældre. Her kan du få rådgivning og støtte uanset om du er mor, far eller endnu kun er gravid. I telefonen møder du en socialrådgiver, og sammen afklarer I, hvordan Mødrehjælpen kan hjælpe dig videre.
Søger du rådgivning, mens dit barn er hjemme?
Vi ved, at du har brug for rådgivning, og vi sidder parat til at hjælpe og lytte. Men husk på, at små ører også kan lytte med – og det er ikke altid så godt.
Læs her, hvad du kan gøre for at skærme børnene fra at høre, hvad du taler med os om.
Ring til os på 33 45 86 00
Åbningstider:
Mandag: 9.00-14.00
Tirsdag: 9.00-14.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-16.30
Fredag: 9.00-11.30
Tast det nummer, der matcher dit behov
Tast 1: hvis du vil ændre eller aflyse en aftalt tid
Tast 2: hvis du ønsker rådgivning
Hvis der er kø på telefonen
Du kan også chatte med os – find chatten og se åbningstider her.
Vær opmærksom på, at står du i kø til telefonrådgivning op til lukketid, kan vi desværre ikke garantere, at du når at komme igennem. Vores telefonsystem lukker nemlig ned, så snart åbningstiden er slut. Oplever du at ryge af, selvom du var i kø, så håber vi meget, at du vil ringe, når rådgivningen igen er åben.
Bliver telefonen afbrudt under en rådgivning, vil det skyldes en fejl i telefonforbindelsen. Det er altså ikke, fordi rådgiveren stopper samtalen midt i det hele. Sker det, så ring meget gerne igen. Vi kan ikke garantere, at du får den samme rådgiver i røret, men du skal nok blive hjulpet godt videre alligevel.
Hvad rådgiver vi om?
I Mødrehjælpens Rådgivning tilbyder vi rådgivning om de forskellige udfordringer, der kan opstå under en graviditet og i familielivet.
Det kan for eksempel være, at du:
- Overvejer eller er midt i en skilsmisse
- Har brug for rådgivning omkring dine rettigheder
- Har brug for hjælp til at overskue din økonomi
- Lever i, eller er i tvivl om du lever, i et voldeligt forhold – psykisk eller fysisk
- Mangler overskud til at klare hverdagen og er bekymret for dit barns trivsel
- Oplever problemer i parforholdet eller udfordringer i samarbejdet om barnet efter en skilsmisse
- Er gravid og i tvivl om, hvorvidt du ønsker at gennemføre graviditeten. Eller du har fået foretaget en abort og oplever en psykisk efterreaktion
Herunder kan du læse lidt mere om de emner, vores rådgivere ofte får henvendelser omkring:
- Skilsmisse og samlivsbrud
Hvis I går fra hinanden, kan I have behov for en samtale og rådgivning i forhold til de mange følelsesmæssige, juridiske og praktiske spørgsmål, I skal forholde jer til, for eksempel i forhold til børn, bolig og økonomi.
Vi kan hjælpe med at få et overblik over situationen og rådgive om, hvordan du/I kan forholde dig/jer, og hvilke myndigheder I skal henvende jer til for at få løst de forskellige problemstillinger.
Læs mere i vores rådgivingsartikler om skilsmisse, samvær og bopæl.
- Samarbejdsproblemer omkring børn
Selvom I ikke længere bor sammen som familie, er der mange forhold omkring børnene, som kræver et fortsat samarbejde.
Hvis dette samarbejde skaber udfordringer kan der opstå spørgsmål om håndtering af vanskelighederne og om dine rettigheder. Det kan være rart at drøfte med en person, der ikke er indblandet i jeres sag, inden du tager problemstillingerne op med den anden forælder eller henvender dig til myndighederne.
Det kan i nogle situationer også være godt at få talt om samarbejdet sammen og sammen med en neutral rådgive.
Vi tilbyder både individuel rådgivning og rådgivning til jer sammen.
Læs mere i vores rådgivningsartikler om barnets trivsel.
- Vold i familien
Vi har stor erfaring i at tale med forældre, der lever eller har levet i et forhold med vold i en eller flere former. Partnervold kan være fysisk i form af for eksempel slag og skub, men mange er også udsat for psykisk vold, nedbrydning og kontrol.
Vi ved, at vold i en familie påvirker både børn og voksne og kan rådgive i forhold til, hvordan du bedst finder en vej ud af et voldeligt mønster.
Læs mere om vold i familien i vores rådgivningsartikler.
- Graviditet/abort
Vi kan hjælpe, hvis du har behov for at tale med en udenforstående om din graviditet. Er du for eksempel i tvivl, om du skal gennemføre graviditeten eller få en abort, kan du få vendt dine overvejelser. Vi har stor erfaring med disse støttesamtaler, hvor du kan få vendt de følelsesmæssige dilemmaer, du oplever, samt få rådgivning om sociale og juridiske spørgsmål.
Vi kan også rådgive dig, hvis du har det svært efter at have fået foretaget en abort.
Læs mere i vores rådgivningsartikler om graviditet og abort.
- Sociale rettigheder
Vi kan rådgive dig om dine rettigheder. Den rådgivning, vi giver dig, vil dog være generel, da det er svært for rådgiveren at forholde sig til konkrete sager eller afgørelser. Dine spørgsmål til rettigheder kan blandt andet omhandle:
- Ægteskab og samliv
- Skilsmisse, separation og samlivsbrud
- Samvær
- Forældremyndighed
- Bopæl
- Bidrag
- Økonomi og gæld
Læs mere i vores rådgivningsartikler om regler og rettigheder.
- Er dit barn hjemme, mens du får rådgivning?
I Mødrehjælpen rådgiver vi om svære livssituationer, og ofte bliver man som forælder følelsesmæssigt berørt under samtalen.
Hvis du har barn hjemme, mens du snakker med os, så undgå gerne, at barnet kan høre samtalen. Det kan gøre et barn både ked af det og forskrækket.
Vi har disse råd til, hvad du kan gøre for at sikre, at dit barn ikke følger med i samtalen:
- Sæt barnet i gang med en aktivitet, eventuelt med hørebøffer på. Er barnet stort nok til at være alene, så gå ind i et andet rum imens, men husk selvfølgelig at fortælle dit barn, hvor du er.
- Er der andre hjemme, som du kan trække på – for eksempel din partner eller ældre søskende – så få hjælp til at lege med barnet, gerne udenfor, så du kan snakke uforstyrret.
- Sover dit barn stadig lur, så prøv, om du kan ringe imens.
Vi bestræber os på at besvare dit opkald hurtigst muligt, men der kan desværre være kø. Det kan derfor være en god idé at forberede barnet på, hvad der skal ske. Fortæl, at om lidt skal du snakke med nogen, og så skal barnet X. Når du kommer igennem til en rådgiver, kan du så sætte barnet i gang med aktiviteten. Vi venter gerne på dig.
Har du ikke mulighed for at følge rådene herover, kan du også kontakte Holdepunkt via chat.
Når telefonerne er lukkede eller optaget
Der er flere muligheder for at få råd og vejledning i Mødrehjælpen Rådgivning, når telefonrådgivningen er lukket eller optaget. Du kan chatte med os eller søge viden og råd i vores mange rådgivningsartikler. Og endelig tilbyder vi lokale tilbud og aktiviteter i vores lokalforeninger.
Sikkerhed, tavshedspligt og underretning
Når du ringer til os, skal du hverken oplyse navn eller CPR-nummer.
Rådgiverne i Holdepunkt har tavshedspligt, både mens vi er i rådgivningen, og når vi er stoppet. Vi behandler alle de oplysninger, du giver os, fortroligt. Det vil sige, at vi ikke giver oplysninger om dig og din familie videre til nogen uden for Mødrehjælpen. Læs mere om, hvordan vi behandler personoplysninger i vores privatlivspolitik.
I nogle situationer har Mødrehjælpens rådgivere dog pligt til at kontakte enten den kommune, hvor et barn bor, eller politiet. Det vil være i de situationer, hvor et barn udsættes for vold eller andre alvorlige overgreb, eller hvis vi bliver bekendte med, at en person er i livsfare. Vi vil altid tilstræbe at lave underretningen sammen med dig og ud fra dine behov. Læs mere om underretning.
- Vil du skjule dit telefonnummer? Sådan gør du
Dit telefonnummer er synligt for rådgiveren under samtalen. Du kan dog selv skjule dit nummer enten permanent eller ved den enkelte samtale.
Sådan skjuler du nummeret permant fra din mobiltelefon
Ønsker du at skjule dit nummer permanent fra en mobiltelefon, skal du ændre i din telefons indstillinger.
- iPhone: På en iPhone gør du det ved at åbne “Indstillinger” – tryk på “Telefon” – tryk på “Vis nummer”
- Android: På en Android gør du det ved at åbne “Indstillinger” – tryk så “Opkald” – så “yderligere indstillinger” og “opkalds-ID”. Her trykker du så på “Vis mit nummer” og vælger “Skjul mit nummer”.
Sådan skjuler du nummeret ved et enkelt opkald
- Mobiltelefon: Tast #31# foran telefonnummeret
- Fastnet: Tast *31* foran telefonnummeret
Mødrehjælpens Rådgivning er akkrediteret af RådgivningsDanmark
Det betyder, at rådgivningen har været igennem en kvalitetsvurdering af, om tilbuddet lever op til en række fælles standarder for rådgivningstilbud.
Du kan klage
Er du utilfreds med den rådgivning, du har fået i Holdepunkt, kan du udfylde denne klageformular. Læs, hvad du kan klage over, og hvordan du klager i vores klagevejledning.