Hvis I ikke kan blive enige om samværet, kan samværsforælderen søge Familieretshuset om at få sit samvær fastsat. Familieretshuset vil herefter normalt indkalde jer til et møde.
Familieretshuset har flere forskellige mødeformer og vil bl.a. på baggrund af oplysningerne i ansøgningsskemaet beslutte, hvilket møde, I skal indkaldes til. Nogle gange vil der både deltage en jurist og en børnesagkyndig i mødet.
På mødet, som I efter loven har pligt til at deltage i, kan I blandt andet få rådgivning om samvær med mindre børn og få svar på jeres eventuelle spørgsmål.
Hvis I ikke selv bliver enige om samværet, kan Familieretshuset enten træffe afgørelse om samværet eller give sagen videre til Familieretten, så det bliver en dommer, der træffer afgørelsen. Både Familieretshuset og Familieretten kan i den forbindelse indhente oplysninger fra for eksempel barnets læge eller sundhedsplejerske for at få mere viden om, hvad der er bedst for barnet.
Læs mere om forløbet, når en sag videregives fra Familieretshuset til Familieretten på Danmarks Domstoles hjemmeside.
Prøveordning
Der er også mulighed for, at I kan indgå en aftale om samværet for en kortere periode og derefter komme til et opfølgende møde i Familieretshuset. På mødet kan I vurdere prøveordningen og tale om det fremtidige samvær.