Aborten skal i de fleste tilfælde foretages inden udgangen af uge 12
I Danmark er abortgrænsen 12 uger. Det betyder, at du skal have en særlig tilladelse, hvis du ønsker at få foretaget en abort senere end den 12. graviditetsuge.
Det er abortsamrådet, som man skal ansøge om en sen abort. En sen abort kan tillades frem til udgangen af 22. graviditetsuge, hvis særlige grunde taler for. Grundene kan for eksempel være, at dit helbred vil være i fare, hvis du gennemfører graviditeten, eller at din situation gør, at du ikke er i stand til at passe på et barn.
Du skal kontakte din læge eller din region, hvis du ønsker at ansøge om en sen abort.
Hvis du ikke har gult sundhedskort, skal du kontakte Røde Kors Sundhedsklinik eller Ami Ami. Her vil der være sundhedsfaglige rådgivere, som kan hjælpe dig. Find kontaktoplysninger her.
Hvem udfører aborter?
Et abortindgreb vil typisk blive foretaget på et hospital, men du har også mulighed for at få en abort hos en privatpraktiserende gynækolog. Enten med en henvisning fra din læge eller ved selv at betale.
Der findes to former for abort – en medicinsk abort og en kirurgisk abort. Med den første kan du typisk få den foretaget derhjemme og dermed undgå indlæggelse, hvis du ikke er længere henne end 9. graviditetsuge.
Her kan du læse mere om, hvordan en abort foregår.
Hvad koster en abort?
For kvinder, der har dansk CPR-nummer, er en abort gratis, hvis den bliver foretaget på et offentligt hospital eller hos en gynækolog efter henvisning fra egen læge.
Er du udlænding uden gult sundhedskort, kan organisationer som Røde Kors og Ami Ami guide dig i forhold til, hvordan dine muligheder og rettigheder er, og de kan hjælpe dig med at få foretaget en abort gratis. Læs mere om den mulighed og find kontaktoplysninger på denne side.