Sådan passer du på dig selv i graviditeten

Er du usikker på, om du kan få hjælp i graviditeten og fortsat holde graviditeten hemmelig? Få overblik over dine muligheder her.

Som gravid kvinde i Danmark har du nogle rettigheder og forskellige muligheder for støtte og hjælp i graviditeten, som skal være med til at sikre din og barnets sundhed. Det gælder, hvad enten du har et gult sundhedskort eller ej. Længere nede på siden kan du læse om de forskellige tilbud.

Er det nødvendigt for dig at være anonym, måske fordi du er i fare, kan du bede om diskretion i din behandling. Det kan du læse mere om herunder.

Ønsker du at være anonym til undersøgelserne?

Sundhedspersonale har en udvidet tavshedspligt. Det betyder, at dine helbreds- og øvrige private oplysninger ikke må videregives til andre myndigheder uden dit samtykke, medmindre oplysningerne er nødvendige, for at en videre behandling kan finde sted.

Der kan være flere forskellige årsager til, hvorfor det er vigtigt for dig, at din graviditet og kommende fødsel foregår fortroligt. Hvis det er tilfældet, er der mulighed for, at personalet på hospitalet kan behandle din journal med diskretion. I praksis betyder det, at hospitalet noterer et ’diskretions’-mærke på din journal, så de altid kan se, at det er ekstra vigtigt, at din tilstedeværelse på hospitalet og dine undersøgelser ikke videregives.

Svangreomsorg – støtte under og efter graviditeten

Svangreomsorg er en betegnelse for den hjælp, man får i forbindelse med en graviditet, fødsel og barsel og består blandt andet af konsultationer hos lægen og jordemoderbesøg.

Som gravid er det vigtigt, at du tænker på din egen og barnets sundhed. Derfor har man i Danmark nogle rettigheder og muligheder for at sikre, at graviditeten forløber, som den skal. De undersøgelser, man bliver tilbudt, skal opdage problemer og forebygge komplikationer i graviditeten, så den bliver en tryg oplevelse.

  • Støtte og hjælp, hvis du er gravid og har et CPR-nummer
  • Støtte og hjælp, hvis du er gravid og ikke har gult sundhedskort?

Har du brug for rådgivning om dine muligheder?

Hvis du synes, at det er uoverskueligt og ikke helt ved, hvad du skal gøre, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi kan guide dig det rette sted hen og fortælle mere om dine rettigheder og muligheder.

Vi vil meget gerne snakke med dig, så vi sammen kan sikre, at du får den hjælp, du har brug for. Rådgivningen kan foregå både på dansk og engelsk. Kontakt os lige her.

Her kan du få hjælp

Klik på din region og se, hvor du kan søge støtte og vejledning eller akut hjælp.
Region HovedstadenRegion SjællandRegion SyddanmarkRegion MidtjyllandRegion Nordjylland