Hvis I har fælles forældremyndighed, er et af de første skridt at finde ud af, hos hvem af jer barnet skal bo fremover.
Ved enighed om barnets bopæl
Hvis I er enige om, hvor barnet skal bo, kan I allerede i forbindelse med, at I går fra hinanden aftale, hvem af jer der skal have bopælen, eller I kan aftale delt bopæl. Aftaler om barnets bopæl kan både være mundtlige eller skriftlige, og der er ingen krav om, at aftalen skal registreres et sted for at være gyldig.
Hvis I er enige om, at barnet skal bo hos dig er du bopælsforælder, og den anden forælder er samværsforælder. Barnet er mest hos bopælsforælderen eller lige meget hos jer begge.
Læs om barnets bopæl, og hvad det vil sige at være bopælsforælder og samværsforælder.
Hvis I er enige om, at jeres barn skal have delt bopæl, kan I aftale dette. Det er muligt at få Familieretshuset til at registrere i CPR, at I har delt bopæl, men uanset om I vælger at få det registreret eller ej, kan barnet kun have folkeregisteradresse ét sted. Jeres barn får med andre ord ikke to bopæle i CPR-lovens forstand.
Ved uenighed om barnets bopæl
Hvis I ikke bliver enige om, hvor barnet skal bo, kan I starte en sag i Familieretshuset. Da delt bopæl er en aftale, der kun kan laves mellem jer som forældre, kan hverken Familieretshuset eller Familieretten dog bestemme, at der skal være delt bopæl.
Få at vide, hvad du kan gøre, hvis I er uenige om, hvor barnet skal bo.