English
Væk fra siden!
Tema: Viden og råd under coronakrisen

Sådan kan du hjælpe, hvis du er bekymret for et barns trivsel

Er du tæt på en familie, hvor du har mistanke om, at der er alvorlige problemer som vold, alkohol- og stofmisbrug, psykisk sygdom eller fattigdom. Få vejledning til, hvordan du kan hjælpe barnet, selvom familien lige nu er isoleret.

Kære læser. Artiklen her er skrevet tilbage i marts og april, i forbindelse med at det meste af landet, inklusive skoler og daginstitutioner, blev lukket ned. Vi håber, at du stadig kan finde brugbare råd og vejledning til din situation.

Mange udsatte børn har det ekstra svært i disse uger, fordi de er nødt til at være derhjemme – helt tæt på de problemer, som fylder i familien. Det kan være vold, et højt konfliktniveau, alkoholmisbrug, psykiske lidelser eller svær fattigdom. En fællesnævner uanset problemernes karakter er dog, at de ofte vil eskalere og blive værre i en usikker krisetid som den, vi gennemgår for øjeblikket. Simpelthen fordi den presser forældrene på deres ressourcer.

Er du bekymret for et barns trivsel, så kan du heldigvis gøre en forskel. Også selvom du lige nu er afskåret fra at se barnet.

Måske er du bedsteforælder, nabo, moster, lærer eller en klassekammerats forælder? Uanset din relation til barnet, så husk, at hvis du normalt er en vigtig støtte for barnet, så er du det også nu, selvom det i disse uger må ske på afstand.

Herunder kommer vi med inspiration til, hvad du kan forsøge at gøre.

7 ting, du kan gøre for et udsat barn under coronakrisen

  • Tal med barnets forældre
  • Hold kontakten til barnet
  • Tilbyd barnet et digitalt frirum
  • Tænk over, om der også er andre, der kan hjælpe
  • Forkæl barnet og familien fra distancen
  • Støt forældrene med den praktiske hjælp, som det er muligt at tilbyde
  • Overvej at underrette kommunen, hvis du er alvorligt bekymret

Andre har også læst

Få den nyeste viden